د شرعیاتو پوهنځي او د ابراهیم النخعي ؒ جامعې ریاست ترمنځ د دوه اړخیزو همکاریو هوکړه لاسلیک سو

Thu, Nov 16 2023 9:33 AM
/

د سې شنبې په ورځ، د کندهار پوهنتون د علمي شورا د غونډو په تالار کښي، د کندهار پوهنتون د شرعیاتو پوهنځي او د کندهار ابراهیم النخعي ؒ جامعې ریاست ترمنځ د دوه اړخیزو همکاریو هوکړه لاسلیک سو، چي پر مهال ئې د دواړو اړخونو رهبرۍ، د پوهنځیو رئېسانو او استادان حاضر ول.

په همدې مناسبت جوړه سوې غونډه، چي د قرآن کریم د څو مبارکو آیاتو په تلاوتولو سره پېل سوه؛ په سر کښي د کندهار پوهنتون رئېس م. اکرم شاه عاصم ټولو ګډون والو ته ښه راغلاست ووایه، ورپسې ئې د دوه اړخیزو همکاریو پر ارزښت باندي بحث وکړ او د دواړو اړخونو د دوامداري همکارۍ غوښتنه وکړه.

همداراز د کندهار د ابراهیم النخعي ؒ جامعې ریاست رئېس قاضي عبدالصادق غزنوي؛ د کندهار پوهنتون سره د ګډو همکاریو په هوکړه خوښي وښووله، چي په خبره ئې، کندهار پوهنتون د علمي کادرونو د روزني اوږده مخینه لري، د هیواد زرونه ځوانان ئې د لیسانس او ماسټرۍ تر کچي په معیاري او مسلکي توګه روزلي او ټولني ته ئې د خدمت په موخه وړاندي کړي.

د یاد هوکړه لیک په مرسته به دواړه نهادونه هڅه کوي، ترڅو د څېړني، نصاب بیاکتني، کیفیت د تضمین، علمي کنفرانسو او ځینو نورو برخو کښي خپلي تجربې ېو له بل سره شریکي کړي او له سته آسانتیاؤ او فرصتونو څخه به د ېو او بل په ګټه کار اخلي.

وروسته غونډه د دؤعا په ویلو پای ته ورسېده.

چهارشنبه:۱۴۴۵/۴/۲۹

د عامه پوهاوي او اړیکو آمریت

Wed, Feb 07 2024 10:49 AM

د شخصي لوړو زده کړو مؤسساتو د پسرلني سمیسټر کانکور آزموینه واخیستله سوه

په کندهار کښي، د ملالۍ، میرویس نیکه، سبا، بېنوا او لمر د لوړو زده کړو شخصي مؤسسو د (۱۴۰۳.ل) کال د پسرلني سمیسټر د شمولیت له پاره د دوولسم او څوارلسم ټولګیو ګڼ شمېر فارغانو څخه، د کندهار. . .

Sun, Jan 07 2024 10:26 AM

د کمپیوټر زده کړي، له کورس څخه ۱۳۰ محصلان فارغه او د خاصو مراسمو په ترڅ کښي فراغت لیکونه ورکول سول

د شنبې په ورځ، د کندهار پوهنتون د غونډو په عمومي تالار کښي، د کمپیوټر مدیرت او آفیس زده کړي له پروکرامو څخه ۱۳۰ محصلان له دوه میاشتني زده کړو وروسته فارغه سول، چي په همدې موخه د محصلانو. . .

Sat, Jan 06 2024 12:01 PM

د طب پوهنځي له محصلانو سره مشورتي غونډه وسوه

د کندهار پوهنتون د رئېس الحاج م. محمد اکرم شاه عاصم په مشرۍ؛ د طب پوهنځي د رهبرۍ غړو، استادانو او شپږم صنف ېوولسم سیمیسټر محصلانو سره د طب پوهنځي، د پوهاند ډاکټر عبدالواحد وثیق د غونډو. . .