The Message of Kandahar University’s Chancellor

Kandahar University, established in 1990-1369 under the auspices of the Ministry of Higher Education, holds a prominent position among the five distinguished universities. Located in the former capital and current political and cultural hub of Kandahar, it also monitors the academic and administrative affairs of five provincial universities: Kandahar, Helmand, Oruzgan, Zabul, and Daikundi.

Kandahar University aspires to emerge as a leading institution in various scientific disciplines, providing exceptional education and conducting groundbreaking research for the betterment and advancement of society. Under the leadership of a dedicated, experienced, and proficient leadership team, Kandahar University strives to establish itself as a reputable and esteemed global institution.

Shekh Moulavi Abullrahman tuiabi

Voice Chancller

د کمپیوټر زده کړي، له کورس څخه ۱۳۰ محصلان فارغه او د خاصو مراسمو په ترڅ کښي فراغت لیکونه ورکول سول

kdru_admin
Sun, Jan 07 2024 10:26 AM

د شنبې په ورځ، د کندهار پوهنتون د غونډو په عمومي تالار کښي، د کمپیوټر مدیرت او آفیس زده کړي له پروکرامو څخه ۱۳۰ محصلان له دوه میاشتني زده کړو وروسته فارغه سول، چي په همدې موخه د محصلانو د خدماتو او انسجام آمریت د فراغت شانداره مراسم ور ته جوړ کړي ول، چي پکښي د کندهار مسئولان او سلونه محصلان حاضر ول.

په همدې موخه جوړه سوې غونډه، چي د قرآن کریم د څو مبارکو آیاتو په تلاوتولو پېله سوه، په سر کښي د کندهار پوهنتون رئېس م.اکرم شاه عاصم ټولو فارغانو ته مبارکي وویله، د کمپیوټر زده کړي د ارزښت د بیانولو ترڅنګ ئې په خپلو خبرو کي وویل: اوس الحمدالله؛ الله جل‌جلاله ټولو ته د ښه خدمت کولو زمینه برابره کړې، راسئ ځوانانو ټول په ګډه د نظام، هیواد او ټولني پرمختګ ته ملا وتړو او ټول ېو او بل ته د ورورولۍ لاسونه سره ورکړو.

ورپسې د کندهار پوهنتون د محصلانو چارو مرستیال م. نور احمد ایوبي تېر ېو کال کښي، د پوهنتون په سطحه د خپلو فعالیتو او لاسته راوړنو راپور شریک کړل، چي په خبره ئې، تېر کال کښي زرونه محصلانو ته مختلف علمي او مسلکي د ظرفیت لوړوني سیمینارونه او ورکشاپونه دائر سوي، او هم ئې دوی ته، د علمي سېر کولو، د عملي کارو او په ورزشي برخو کښي بېلابېلي آسانتیاوي رامنځ ته کړيو چي لا به هم دا لړۍ ادامه ولري.

د ویناؤ وروسته، ټولو فارغو سوو محصلانو ته د فراغت تصدیق پاڼي ورکړل سوې او غونډه د دؤعا په کولو سره پای ته ورسېدله.