The Message of Kandahar University’s Chancellor

Kandahar University, established in 1990-1369 under the auspices of the Ministry of Higher Education, holds a prominent position among the five distinguished universities. Located in the former capital and current political and cultural hub of Kandahar, it also monitors the academic and administrative affairs of five provincial universities: Kandahar, Helmand, Oruzgan, Zabul, and Daikundi.

Kandahar University aspires to emerge as a leading institution in various scientific disciplines, providing exceptional education and conducting groundbreaking research for the betterment and advancement of society. Under the leadership of a dedicated, experienced, and proficient leadership team, Kandahar University strives to establish itself as a reputable and esteemed global institution.

Shekh Moulavi Abullrahman tuiabi

Voice Chancller

د پښتو ژبي او ادبياتو څانګي محصلانو علمي سېر وکړ

kdru_admin
Mon, May 13 2024 3:02 PM
Image

د تېري پنج شنبې په ورځ، د کندهار پوهنتون د ښووني او روزني پوهنځي د پښتو ژبي او ادبياتو څانګي محصلانو، د نظري زده کړو ترڅنګ د عملي زدکړو په موخه، د ميروېس نيکه زيارت او ملا حسن آخوند د تلقان زيارت ته علمي سېر وکړ؛

کندهار پوهنتون د خپل پلان له مخه، د ښووني او روزني پوهنځي د پښتو ژبي او ادبياتو څانګي د څلرم صنف محصلانو له پاره د هغوی د عمومي پوهي د لوړولو، د افغاني - اسلامي، ملي او علمي شخصیتو سره د بلدتیا، د وطن او هیواد په کچه د مبارزې او علم د میدان ستورو او لارښوونکو څخه د انګېزې او حماسو د اخیستلو او د ګران هیواد له طبیعي او خوندورو مناظرو څخه د لیدلو په هدف ېو علمي سېر ترتیب کړی.

په دغه علمي سېر کښي، محصلان اول د ميروېس نيکه د زيارت، د هغه د ژوند، فتحو، ديندارۍ؛ په تلقان کښي د ملا حسن آخوند د زيارت؛ د هغه د ژوند، شعر او شاعرۍ، ولايت او نورو په اړه پوهنمل عطاء الله محمدي او د پښتو ژبي او ادبياتو څانګي استادانو معلومات ورکړل.

په دغه علمي سېر کښي، محصلان د کندهار پوهنتون له رهبرۍ په ځانګړي ډول د پښتو ژبي او ادبياتو څانګي له استادانو او مالي و اداري معاون څخه ډېر خوښ ول، چي و دوى ته ئې د نظري زدکړو ترڅنګ د عملي زدکړو زمينه برابره کړه.